Aktiviteetit kartalla

Aktiviteetit

Aivan Kivipirttin tuntumasta löytyvät hyvät marja- ja sienimaastot. Joki ja kosket tarjoavat hyvät kala-apajat. Maaseudun rauhassa on myös mahdollisuus pyöräilyyn tai vaikka sauvakävelyyn. Tietysti uinti ja soutelu sekä melonta kuuluvat kesään. Pienen matkan päästä löytyy myös ratsastustalli. Talvella hiihtäjää odottaa latu aivan lähituntumassa. Erilaisia ulkopelejä on myös tarjolla vuokralaisten käyttöön. 

Ratsastusta

Kokkomäen talli tarjoaa monenlaisia elämyksiä Suomenhevosten selässä, tarjolla mm. erilaisia vaelluspaketteja ryhmille. Juurakkopirtiltä matkaa Kokkomäen tallille noin 20 km. Korpijukolan hevostila sijaitsee vain noin 5 km:n päässä Juurakkopirtissä. Korpijukolassa tarjolla mm. viikonloppukursseja hevosen selässä. 

Kalastusta 

Virtalankoski sijaitsee vain noin 4 km:n päässä Juurakkopirtistä. Noin 1,5 km:n mittainen perhokalastusalue pitää sisällään 3 koskipaikkaa, joissa pääasiallinen saalis on taimen. Reitille on istutettu myös harjuksia. Palsankoski  sijaitsee noin 20 km:n päässä Juurakkopirtistä, jossa pyyntikokoisten kalojen istutuksia tehdään lähes viikoittain. 

Muita harrastuksia 

Kannattaa tutustua Keuruun täysin uusittuun uimahalliin, josta löytyy mm. pitkä vesiliukumäki ja kylmäallas. Keuruulta löytyy myös upouusi keilahalli, jossa tarjolla mm.hohtokeilausta. Keuruun liikuntapuistosta löytyy mm. merkattuja ulkoilureittejä sekä mahdollisuus värikuulasotaan tai frisbeegolfiin. Lähimmät laskettelurinteet löytyvät Himoksesta Jämsästä n.70km, Laajavuoresta Jyväskylästä n.70km sekä Riihivuoresta Muuramesta n. 80km. 

Kulttuuria 

Elias Lönnrot-siipirataslaivan kyydissä pääsee kesällä mm.Fontana Keurusselkään tai jopa Mänttä-Vilppulan kultturikaupunkiin tutustumaan.

Haapamäen höyryveturipuistossa  tarjolla puistoalueen lisäksi ruokaa, tanssia ja teatteria. 

Keuruun tapahtumakalenteri

Multian suunnalta löytyy mm. Metsolan kartano, josta löytyy mm.kahvila, pieni ekopuoti ja hoitola. Kynttiläpaja Kalevantuli on myös tutustumisen arvoinen kohde kynttilöiden ystäville. 

Keurusselänseutu-esitteestä löytyy monenmoisia palveluita ja nähtävyyksiä sekä tapahtumia Keuruun alueelta. 

Makuelämyksiä 

Kahvila Satumaa on lämminhenkinen kahvila aivan Keuruun keskustassa, josta löytyy herkkuja moneen makuun sekä mm.salaatteja pienen nälkään. 

Pappilan pidot tarjoavat maittavia lounaita kesäaikaan ja järjestävät mm.suuria perhejuhlia.

mustikka

vene

perhostus

hevonen

maastopyoraily

Yhteystiedot ja hintatiedustelut

Maarit Kärkkäinen
040 732 44 48
juurakkopirtti@gmail.com

Petri Kärkkäinen
0400 546 367
juurakkopirtti@gmail.com